דיני משפחה

דיני משפחה

תחום משפטי רחב היקף הנוגע בסוגיות הקשורות לענייני משפחה ומעמד אישי על כל רבדיו. העיסוק בתחום רגיש מאוד ודורש הבנה בניואנסים הדקים, ידע מקצועי וניסיון רב אך גם הרבה רגש ויכולת הכלה.

למשרד עו”ד אגוזי – לוי התמחות ומוניטין רב בתחום דיני משפחה, הן בגישור והן בליטיגציה והופעה בערכאות השונות. המשרד מעניק ליווי, סיוע ויעוץ במגוון רחב של נושאים הנוגעים במעמד האישי ובחיי משפחה, לרבות: גירושים, הסכמים שונים, תביעת אבהות, אימוץ, התרת נישואין, זכויות קטינים ועוד.

דיני משפחה – הסכם גירושין

הסכם גירושין מהווה מסמך משפטי מחייב בין בני זוג אשר החליטו לפרק את הנישואים ולסיים את הפרק המשותף בחייהם באופן מכובד וראוי.

הסכם גירושין מאגד בחובו הסכמות הצדדים בנושאים שונים הכרוכים בגירושין לרבות סידור גט בבית הדין הרבני, משמורת והסדרי שהיה, מזונות, יציאה מהארץ, איזון משאבים ופירוק שיתוף ועוד.

הסכם גירושין טוב הינו הסכם שבנסיבות בהן מתגלעות מחלוקות בין הצדדים בעתיד, פנייה להסכם הגירושין תעניק ביטוי לפתרונות וההסכמות הצדדים בנסיבות אלה. במילים אחרות, הסכם גירושין טוב הינו הסכם אשר מאגד פתרונות והסכמות לחילוקי דעות ומחלוקות עתידיות ומייתר הצורך בפניה לערכאה שיפוטית.

ניתן לגבש הסכם הדדי ומכבד בתהליך גישור. ההסכם המתגבש בין בני הזוג בליווי מגשרת מוסמכת כעו”ד אגוזי – לוי, מקבל לאחר גיבושו תוקף משפטי לכל דבר ומחייב באופן מוחלט את הצדדים בקיומו.

הסכם שלום בית לחילופין גירושין

בנסיבות בהן בני הזוג אינם בטוחים להיכן מועדות פניהם, בין אם ל״פרק את החבילה״ ופניה להליך גירושין ופרידה ובין אם להישאר יחד, ניתן לחתום על “הסכם שלום בית ולחילופין גירושין”.

משמעותו של ההסכם, קביעת ההסדרים שיחולו בין בני הזוג במקרה של גירושין, אולם ההסדרים ימומשו רק אם לא יעלה בידי בני הזוג לשקם את היחסים ביניהם והם יחליטו להתגרש. הסכם שלום בית ולחילופין גירושין הוא למעשה מעין “הסכם מגירה” המסדיר את כל הנושאים הקשורים בגירושין כגון מזונות, חלוקת הרכוש, משמורת הילדים ועוד, והוא ימומש רק אם בני הזוג, או מי מהם, יחליט בסופו של דבר להתגרש לנוכח כשלון שלום הבית.

התרת נישואים

המשרד עוסק גם בניואנסים נוספים הקיימים לתהליך גירושים, נושאים שנדרשת בהם הבנה ורגישות גבוהה, תוך הכרות מעמיקה עם הערכאות וההליכים השונים המתלווים לרצון לפרק את הנישואים.

מאחר ובישראל גירושין מתבצעים בהתאם לדין האישי החל על בני הזוג, באופן בו אם שני בני זוג הם יהודים, הגירושין יהיו לפי ההלכה. בני זוג מוסלמים, יתגרשו לפי דיני האסלאם, וכיוצ”ב.

בנסיבות בהן בני הזוג משתייכים לעדות דתיות שונות, או אינם משתייכים לעדה דתית מוכרת בישראל, המעוניינים להתגרש זה מזו, חל חוק שיפוט בענייני התרת נישואין (מקרים מיוחדים) תשכ”ט – 1969 על בני הזוג להגיש תובענה לבית משפט לענייני משפחה להתרת נישואיהם ולאחר הליך משפטי נישואיהם מותרים. החוק קובע פרוצדורה ותנאים שיש לקיים בטרם תתקבל התובענה.

הסכם יחסי ממון

בנוסף להסדרי גירושים המשרד עוסק גם בהסדרי חיים משותפים, בין היתר הסדר של יחסי ממון בין זוגות. הסכם זה הינו הסכם המסדיר את יחסי הממון בין בני זוג וכיצד יחולקו נכסיהם של בני זוג נשוי עם פקיעת נישואיהם או החיים המשותפים.

ניתן לחתום על הסכם ממון לפני הנישואים או במהלך הנישואים. הסכם יחסי ממון חייב להיות בכתב וכן לקבל אישור בבית משפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני. במקרה שבני הזוג טרם נישאו ניתן לאשר את ההסכם גם בפני נוטריון.

המטרה היא לעגן ולהגן על רכוש שצברו בן או בת זוג טרם הנישואים או החיים המשותפים וכל צד רוצה לדעת שבמקרה פרידה או גירושים הרכוש שהביא עמו יישאר בבעלותו ולא יחולק עם הצד השני.

הסכמי חיים משותפים

בני זוג שחיים בזוגיות, ללא נישואין רשמיים, בוחרים להסדיר את מכלול הנושאים הכרוכים בקשר הזוגי בניהם באמצעות הסכם לחיים משותפים. הסכם לחיים משותפים. הדבר מתאים הן לבני זוג שמכירים בעצמם כידועים בציבור והן לזוגות שנמצאים בקשר זוגי, מבלי להגדיר עצמם כידועים בציבור.

הסכם הורות משותפת

מאחר והעידן המודרני הביא עמו צורות חדשות להגדרה של משפחה והורות, חשוב לצעוד עם הזמן ולהצעיד גם את המערכת המשפטית. וגם עו”ד ומגשרת עידית אגוזי – פוליבודה, מאמינה שהורות מוצלחת אינה בהכרח פרי של ברית הנישואין או קשר מיני.

זוגות המבקשים להביא יחד לעולם צאצא, ללא קשר נישואים או קשר מיני בניהם, עורכים ביניהם עוד בטרם יציאתו לעולם, “הסכם להורות משותפת”. הסכם זה מטרתו הינה, מחד הבטחת זכויותיהם וחובותיהם של ההורים כלפי ילדיהם המשותפים, ומאידך, הבטחה שתתבצע הפרדה מהבחינה הרכושית כלכלית והן מבחינות אחרות הנוגעות למהלך אורח החיים.

ניסוח הסכם הורות משותפת חייב להיות מדויק, מפורט וצופה פני עתיד וזאת על מנת להימנע ממצבים בהם מתגלעים חילוקי דעות וסכסוכים אשר יהוו מכשול בשותפות שבחרו הצדדים.

לעורכת דין עידית אגוזי – לוי ניסיון רב בניסוח הסכמי הורות משותפת וליווי זוגות רבים אשר בחרו להביא לעולם צאצאים בדרך אחרת.

תביעת אבהות

ישנם מקרים בהן זהות האב של קטין אינה רשומה ברשומות הממשלתיים ולעיתים אינה וודאית. תביעת אבהות היא תביעה אשר מטרתה הצהרתית –האם אדם הוא אביו של קטין או לא.

פסק דין בתביעת אבהות הוא בעל משמעויות רבות, לצד העובדה כי האב יידרש לשלם מזונות עבור הקטין יהיו לו גם זכויות להיות חלק בלתי נפרד מחייו של הקטין לרבות חלוקת משמורת, קיום הסדרי שהיה וכן הפיכתו להיות חלק בלתי נפרד מקבלת ההחלטות הקשורות בגידול ובחינוך הקטין. תביעת אבהות נשענת על בדיקת סיווג רקמות. בדיקת רקמות היא בדיקה פשוטה המשווה בין המטען הגנטי של הקטין ובין המטען הגנטי של הגבר.

אימוץ

ייצוג בבקשת אימוץ קטין לרבות אימוץ בתוך משפחה, אימוץ קטין בין בני זוג כשרק אחד הוא ההורה הביולוגי וכן ייצוג הורים בהליך הכרזה על קטין כבר אימוץ בבית משפט לענייני משפחה.

ייצוג בוועדות החלטה של הרווחה, ייצוג הורים בהליך נזקקות המתנהל בבית משפט לנוער. הורים רבים לדאבון הלב, מוצאים עצמם מנהלים מאבק משפטי עיקש מול מנהלת לשכת הרווחה של הרשות המקומית.

במסגרת הליך הכרזה על הקטינים כנזקקים וקביעת דרכי הטיפול, עורכת דין אגוזי – לוי, בעלת ניסיון מוכח של ייצוג הורים מלווה את ההורים במאבקם המשפטי אל מול הרשויות כנגד ההכרזה וצמצום התערבות גורמי הרווחה באוטונומיה של ההורים.

דיני משפחה עורך דין משפחה עורכת דין משפחה עידית אגוזי לוי
דיני משפחה

צרו קשר